Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2013/2014 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Dynamo ZČE 4:6 (3:1)

publikováno 04.06.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

4.6.2014 26. kolo KPMD

sestava: Sklenář (7), Cába (5), Bušek (6), Dušák (6), Havelka (6), Přibáň (5), Veselý (6), Grasl (6), Gruncl (6), Milan (8), Dušička (6)

lavička: Boguský (5), Fakan (5), Abelovszki (5), Kolář (6), Mader (5), Šebesta (5), Filipovský

branky: Milan 2x, Veselý, Grasl

     Naši mladíci podávají několik posledních zápasů výborné výkony. V posledním domácím utkání se chtěli určitě prezentovat podobnou kvalitní hrou. To se jim ale dnes povedlo pouze v prvním poločase. Trenér Sulek, kterého dnes musel zastoupit kouč staršího dorostu Dejmek, měl k dispozici prakticky celý kádr.

     Vstup do utkání máme vynikající. Hned v úvodní minutě dostává balón před hostující šestnáctkou na své kopačky Luky. S buldočí zarputilostí vpadne do soupeřových obraných řad, vymotá s trochou štěstí hostující zadáky a nekompromisně umísťuje kouli z pravé strany na zadní tyč – 1:0. (so) Hýříme aktivitou a v 9. minutě je míč opět v šestnáctce soupeře. K němu se dostává Příba a v jasné pozici zblízka nastřeluje gólmana stojícího uprostřed své branky. Za další dvě minuty hned dva hostující zadáci podcení skákající míč. Mezi ně vlétne Bejk, nechává je za svými zády a pádí gólmanovi v ústrety. Bohužel i on selhává, když balón z jeho kopačky končí nad brankou. Nedáš, dostaneš. Jedno z hostujících tykadel platí svým důrazem na oba naše stopery včetně vybíhajícího Víti. S trochou štěstí dostává kouli za všechny naše kopáče a doklepává do naší prázdné branky – 1:1. :-@ Dlouho nesmutníme, protože v 15. minutě si Grunclík na levé straně udělá prostor a centruje před hostující branku. Gólman stíhá míč pouze vyrazit před sebe přímo k dorážejícímu Lukymu, který si udělá dva kroky a doklepává do odkryté branky – 2:1. (so) Za další dvě minuty aktivní Luky naráží Graslíkovi, který přetlačí jednoho ze zadáků na pravé straně, ale již z dost ostrého úhlu míjí vzdálenější tyč. Neuběhne ani minuta a po chybě hostující obrany se k balónu dostává znovu Luky, ale tentokráte jeho pokus z levé strany o obstřelení brankáře není úspěšný, když gólman prokazuje své kvality a letící kouli vyráží do pole. Náš tlak je nyní obrovský. Šance střídá šanci. V 18. minutě Bejk tahá balón po levé straně a na hranici velkého vápna nachází Graslíka. Ten vletí do vápna, podívá se, kde se nachází gólman a v obrovské příležitosti pálí pouze do levé tyče. Ve 24. minutě si ve středu hřiště bere balón Vésa, udělá s ním pár kroků a zkouší své štěstí z dobrých 30ti metrů. Hostující gólman v domnění, že koule letí mimo jeho branku, je v klidu. Jaké je jeho překvapení, když si pro ni musí dojít ke své pravé tyči – 3:1. (so) Krásná táhlá střela nás tak posouvá do nadějného vedení. Ve 30. minutě Graslíka střídá Faky. Za další dvě minuty jeden z našich zadáků nachází na levé straně Grunclíka, který zkouší pálit z první z hranice šestnáctky. Jeho slabší pokus ale hostující gólman dokáže pokrýt. Ve 35. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu. Místo Příby jde na hrací plochu Laky. První poločas jsme odehráli na úrovni. Vytvořili jsme si hned několik vynikajících příležitostí, ale proměnit jsme dokázali pouze některé z nich, což se později ukázalo jako jeden z klíčových momentů dnešního zápasu. Po našem dobrém výkonu v první půli nikoho ani nenapadlo, že po pauze budeme sledovat úplně jiné utkání.

     Ve 42. minutě Hanze střídá Oskar. Ve 47. minutě lacině přicházíme o balón ve středu hřiště, soupeř po jedné narážečce prochází v klidu přes dva hráče až do našeho vápna, aby míč umístil k Víťovo pravé tyči – 3:2. :-@ V další minutě hosté zahrávají přímák od naší pravé brankové čáry. Míč letí do vápna, kde jsme více než nedůrazní. Balón vyplavává na naší zadní tyči, kde ho důrazný soupeř posílá do odkryté branky – 3:3. :-@ V 50. minutě Lukyho střídá Jiří. V 53. minutě mámo obrovskou možnost odpovědět, když středem hřiště se nám daří vysunout právě příchozího Jiřího. Ten uniká svým strážcům a jde zcela sám na hostujícího gólmana. Bohužel v jasné šanci selhává, když balón napálí vedle levé tyče. V 55. minutě letí centr do našeho vápna, kde jeden z protihráčů hlavičkuje naštěstí vedle naší levé tyče. Ze hřiště jde v křečích Vésa i s Bejkem a místo nich na hrací plochu vbíhají Bogy s Graslíkem. Za dvě minuty hosté ale bohužel zápas dokonce otáčejí, když jeden ze soupeřů dělá na naší pravé straně hned ze dvou našich zadáků solné sloupy a umísťuje balón podél Víti na zadní tyč – 3:4. :-@ Místo Grunclíka s Luďou jdou na hřiště Příba se Šébou. V 59. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za nějaké průpovídky ve středu hřiště. V 62. minutě je znovu balón v naší šestnáctce na kopačkách soupeře. Ten se dostává lacině za naši obranu a znovu prostřeluje Víťu slabou střelou k jeho pravé tyči – 3:5. :-@ Za další dvě minuty Luky střídá Lakyho. V další minutě jsou tady hosté s nášupem, když jsme všude druzí, vůbec nedokážeme přistoupit k soupeři a střela z velkého vápna končí u naší pravé tyče – 3:6. :-@ V 70. minutě utíká po pravé straně Luky a dává balón proti noze Graslíkovi. Ten po dlouhé době střílí na hostující branku a je hned úspěšný. Zpoza velkého vápna vymetá levou šibenici – 4:6. (so) V 72. minutě Příbu střídá Hanz a Jiřího Bejk. Za další dvě minuty zkouší znovu zakončovat Graslík, ale má to na dlouhou nohu a jeho bodýlko z levé strany míjí o pár čísel zadní tyč. V té samé minutě vidí Ejdy za své průpovídky žlutou kartu. V 75. minutě ještě Šébu střídá Grunclík. Poslední zápis do statistik dnešního utkání učiní sudí udělením další žluté karty jednomu z hostujících hráčů za nemístné komentáře.

     Po výborném výkonu v první půli jsme začali laxně druhý poločas a soupeři stačilo několik málo minut, aby utkání otočil, když jsme ho k tomu mátožným pohybem, přímo vyzvali. Zatímco někteří naši hráči odešli fyzicky, jiní zase po přestávce zahráli daleko pod své možnosti. V daný okamžik se nepodařilo adekvátně nahradit vystřídavší hráče. Utkání dnes bohužel trvalo celých osmdesát minut a náš tým vydržel pouze polovinu. Po několika výborných utkáních je to velké ponaučení, že i když máme zápas zdánlivě pod kontrolou, stačí pár minut nekoncentrovanosti a návrat do utkání je potom velmi těžký. Každopádně máme ještě možnost rozloučit se s letošní sezónou v posledním zápase proti favorizovaným Klatovům výkonem, kterým jsme se dnes prezentovali pouze před přestávkou. Po nadějných výkonech v minulých utkáních to v našich silách rozhodně je.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz