Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2013/2014 » Mladší dorost

SK Slavia Vejprnice - SŠ Plzeň MD 0:4 (0:0)

publikováno 03.05.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

3.5.2014 20. kolo KPMD

sestava: Filipovský (9), Přibáň (7), Bušek (7), Dušák (8), Gruncl (7), Milan (8), Veselý (7), Grasl (7), Havelka (8), Fakan (7), Dušička (7)

lavička: Cába (7), Mader (7), Kolář (7)

branky: Grasl 2x, Dušička, Cába

     Nechtěli jsme dnes ve Vejprnicích nechat všechny body a tak na tahu byla naše rezerva. Soupeř nastoupil přesně s 11 hráči, přičemž několik z nich se již proběhlo v předchozím utkání starších dorostů – to měla být samozřejmě naše výhoda. Chtěli jsme navázat na podzimní vzájemný zápas, který se nám podařilo zvládnout.

     V první půli naše fanoušky ale z naší hry pěkně musely bolet oči. Nedokázali jsme soupeře dostat pod soustavnější tlak. Naopak. Domácí si v průběhu úvodního poločasu vypracovávají několik zajímavých příležitostí a naši borci musí děkovat Kubovi, který svoji branku zavírá a drží naše akcie nad vodou. Náš gólman s jistotou zalepuje několik nebezpečných střel soupeře. Ve 20. minutě po několikaminutovém obléhání naší branky soupeř pálí z levé strany zpoza šestnáctky a Kuba musí robinzonádou vyrazit letící projektil ke vzdálenější tyči. Ve 27. minutě domácí zahrávají roh z pravé strany a Grunclík letící balón ideálně přizvedne na zadní tyč, kde se osamocený hráč soupeře chytá za hlavu, poněvadž ze dvou metrů trestuhodně hlavou míjí naši branku. Vzápětí podnikáme ojedinělý rychlý kontr, na jehož konci Vésa z 25ti metrů nebezpečně pálí na domácí branku. Jeho pokus míjí o pár čísel levou tyč místního zařízení. Ve 38. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za nemístné poznámky. Naši jedinou velkou příležitost si vytváříme v poslední minutě, když se ženeme do soupeřovy otevřené obrany. Graslík přihrává na levou stranu rozběhnutému Bejkovi, který kvapí do vápna. Jeho následnou tvrdou střelu k zadní tyči ale domácí gólman efektním zákrokem nadvakrát vykrývá. V první půli jsme podali mátožný výkon bez pohybu, kdy kombinace byla pro nás naprosto cizí slovo.

     Do druhé půle nastupuje Laky místo Fakyho. Ze šaten jakoby přišlo na hřiště úplně jiné mužstvo. Svým pohybem začínáme domácí tým dostávat pod tlak a přichází i naše šance. Ve 45. minutě se na levé straně uvolňuje Bejk a tvrdě pálí z velkého vápna. Jeho pokus ale domácí gólman dokáže ještě vyrazit na roh. Z něj ale již zahřmí, když Luky svým ideálním centrem nachází na hranici malého vápna nehlídaného Graslíka, který balón z první bezpečně uklízí do branky – 1:0. (so) Vstřelená branka nás povzbudí k další aktivitě. Hned po soupeřově rozehrávce ze středového kruhu obíráme domácí kopáče o balón a Bejk opět zkouší své štěstí – tentokráte z pravé strany. Jeho střela končí po přizvednutí jednoho z domácích zadáků na břevně místní svatyně. V 50. minutě podnikáme rychlou akci po levé straně, kterou táhne Bejk, jenž posílá prudkou příhru přes celou šestnáctku soupeře. U míče je první Luky, který si ho navede do středu hřiště, ale jeho projektil končí pár čísle nad brankou. V 53. minutě střídá nejdříve Oskar Grunclíka, aby o minutu později Luďa prostřídal Ejdyho. Ještě v téže minutě jsme nějakým záhadným způsobem propasírovali kouli do soupeřova vápna. Za domácí obranu si zabíhá Bejk a na několikátý pokus úspěšně prostřeluje soupeřova gólmana – 2:0. (so) V 60. minutě se po individuální akci dostává hned dvakrát do zakončení Graslík. Svojí první ranou rozkmitá břevno domácí branky, aby byl první u odraženého balónu, ale svůj druhý pokus posílá pouze nad branku. Za další dvě minuty Faky střídá Vésu. V další minutě Hanz kope roh z pravé strany. Balón se odrazí na malé vápno k pozapomenutému Luďovi, který duchapřítomně posílá hlavou kouli koníčkem do protipohybu marně se snažícího zasahujícího gólmana – 3:0. (so) V 70. minutě se opět dostáváme hned několikrát do zakončení, ale tentokráte domácí tým drží nad vodou svými výbornými zásahy gólman. V 76. minutě rozjíždíme krásnou kombinační akci po levé straně, na jejímž konci je ideální centr do vápna, na který si nabíhá Bejk. Ten ale z první pouze trhá ochrannou síť metr nad brankou soupeře. V poslední minutě balón několikrát proletí napříč domácí šestnáctkou, aby skončil na pravé straně u Graslíka, který ho přeci jen dostává do sítě. Poněvadž se u vzdálenější tyče pozapomněl jeden z domácích zadáků, o ofsajd se nejedná a my tak pečetíme výsledek dnešního zápasu – 4:0. (so)

     Utkání dvou rozdílných poločasů, když v první půli nás podržel svými zákroky Kuba, zatímco po přestávce se většinou nudil, jsme zvládli. Po příchodu ze šaten naši mladíci předvedli po dlouhé době oku lahodící akce a bylo vidět, že je fotbal najednou začal bavit. Je pravda, že na domácí hráče zřejmě dolehl jejich náročný program, ale naše mladé pušky je svojí aktivní útočnou hrou k odevzdání všech tří bodů donutili. Uvidíme příští týden, zdali šlo pouze o jednorázové herní zlepšení nebo se začalo blýskat na lepší časy. Na podzim jsme s Doubravkou odehráli výborný zápas s hořkým koncem – tak to nyní zkusme otočit.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery