Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2013/2014 » Starší dorost

SK Slavia Vejprnice - SŠ Plzeň SD 4:2 (1:1)

publikováno 03.05.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

3.5.2014 20. kolo KPSD

sestava: Faltus (8), Černík (7), Konopík (7), Tarhaj (7), Janda (6), Foist (8), Spišský (7), Kopač (7), Kodar (6), Nítek (6), Podolník (6)

lavička: Šejba (5), Lintner (6), Vokhmintsev, Černý, Filipovský

branky: Kopač, Lintner

     Ve studeném sobotním dopoledni nás čekal jeden z nejtěžších zápasů jara. Pokud by našemu dnešnímu soupeři z Vejprnic nebyly kontumovány některé zápasy, jednalo by se o přímý souboj prvního s druhým. Domácí měli každopádně o motivaci navíc, poněvadž chtěli všem dokázat, že patří na úplnou špičku tabulky. Naši mládenci se chtěli zase naopak fotbalově „pomstít“ za nevyvedený vzájemný podzimní zápas, který hned dva naši hráči nedohráli po velmi nešetrných zákrocích soupeře. Pravdou ale je, že s výjimkou loňského fantastického utkání taháme ve vzájemných zápasech za kratší konec. Pozice našeho kouče v obou klubech je všeobecně známá, což ještě umocňuje vzájemnou rivalitu. Domácí ve čtvrtek sice předehrávali těžké utkání proti Domažlicím, ale jak se později ukázalo, spíše je to vyburcovalo k ještě lepšímu výkonu.

     Začátek utkání nám vychází náramně. Ve 4. minutě naráží před velkým vápnem soupeře Spíša Kopymu, který se do balónu opírá z první a z nějakých 25ti metrů trhá síť v pravé šibenici domácí svatyně – 1:0. (so) Fantastická branka nás na několik minut nakopává a máme opticky více ze hry. Přesto se soupeř dostává k nebezpečným brejkům. Ve 12. minutě jede jeho rychlík po levé straně až do našeho vápna, kde mu naštěstí v poslední chvíli skáče pod nohy Falty a odvrací na roh. V 17. minutě sledujeme podobnou situaci, kdy ale tentokrát hosté posílají příhru na druhou stranu, kde znovu musí hasit požár Falty, když využívá krátkého zaváhání zakončujícího hráče, a balón dostává do bezpečí. Domácí naše laciné ztráty míče ve středu hřiště dostávají na koně, jsou důraznější v osobních soubojích a obraz hry se pomalu mění. Dost hoří hlavně naše levá strana, kde se balón vyskytuje nejčastěji. Ve 32. minutě letí koule ale z naší pravé strany až na hranici naší šestnáctky, kde neobsazený soupeř okamžitě pálí. Naštěstí jeho pokus o metr míjí vzdálenější tyč naší branky. Za další dvě minuty prohráváme na naší levé straně hned několik osobních soubojů a nedokážeme dostat balón do bezpečí. Tak se stane, že jeden ze soupeřů vyplave s koulí na noze bezprostředně před naší brankou a propálí Faltyho k zadní tyči – 1:1. :-@ Vyrovnávací gól byl pouze logickým vyústěním nátlakové hry soupeře. V další minutě si Bejby vybírá kopec smůly, když svůj přímák z pravé strany posílá přímo na soupeřovu branku, ale trefuje pouze její břevno. Ve 38. minutě jde ze hřiště vyfoukaný Víťa, který toho má evidentně plné zuby, a nahrazuje ho Ovečkin. Ve 43. minutě letí centr na osamoceného hráče soupeře na naší pravé straně. Naštěstí k němu včas přisupí Čenda a v poslední chvíli blokuje jeho střelecký pokus na roh. Zuby nehty držíme remízový stav. Vyklidili jsme pozice z úvodu utkání a domácí nás tlačí náročnou hrou, kdy jsou lepší v osobních soubojích i díky fyzickým předpokladům některých svých hráčů.

     Hned po přestávce zkouší Bejby nachytat domácího gólmana na švestkách, když posílá centr z levé strany přímo na kasu. Brankář má plné ruce práce, aby míč alespoň vyrazil. Bohužel naši kopáči široko daleko nikde, aby volnou kouli dorazili do branky. Hra se přeci jen vyrovnala a v 52. minutě jde na hřiště Dejv místo Kódi. V 54. minutě letí centr z levé strany na naši zadní tyč, kde nepokrytý soupeř beztrestně hlavičkuje naštěstí vedle Faltyho branky. V 60. minutě házíme aut na pravé straně. Od jednoho ze soupeřů se míč odráží přímo k nohám Dejvovým, který z pravé strany velkého vápna pálí na branku. Do střely padne jeden z domácích zadáků tak nešťastně, že tečovaný balón prolétne ponad padajícím gólmanem až do domácí sítě – 2:1. (so) Za další dvé minuty se dostává na pravé straně do zakončení Vláďa, ale domácí gólman si nadvakrát s nebezpečnou přízemní střelou dokáže poradit. V 67. minutě posazují domácí roh z pravé strany přímo na hlavu jednoho z protihráčů. Ten ale nebezpečně hlavičkuje pouze pár čísel vedle levé tyče. V 70. minutě domácí rozehrávají přímák na pravé straně. Hned za zdí si nevšímáme jednoho ze soupeřů, kterému je adresován oblouček rozehrávající kopáče. Naštěstí znovu v poslední chvíli mu jeden z našich zadáků skáče do střely a balón končí u rohového praporku. V další minutě se vyměňuje Ovečkin s Víťou. V krátkém časovém úseku si vytváříme několik nadějných příležitostí, ale řešíme je opačně, než by si situace vyžadovala. Spíša tak místo příhry ve vápně na zcela volného Bejbyho pouze pálí do jednoho ze zadáků. Bejby v dalším okamžiku se místo střely naopak snaží najít neexistující spoluhráče. Několik možností k přečíslení vysloveně zabijeme nepřesnou příhrou přímo na kopačky soupeřů. Jak už to bývá, přichází trest. V 79. minutě necháváme při autovém vhazovaní soupeře neobsazeného jednoho maníka, který má dost času, aby ideálně odcentroval od pravé brankové čáry do našeho vápna. Tam má Spíša na zádech jednoho z protihráčů, který na něj platí svým důrazem. Balón nešťastnému Spíšovi trefuje hlavu a kolem nohy zasahujícího Faltyho letí do naší sítě – 2:2. :-@ Domácí jsou na koni a nám se rozklepala kolena. V 82. minutě kopou domácí roh z pravé strany. Centr letí do vápna, míč prolétá chumlem hráčů a padá přímo na nohu jednoho ze soupeřů, který prostřeluje vše, co mu stojí v cestě – 2:3. :-@ Opět slaví výhru důraz domácích kopáčů. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když posílá balón v přerušené hře někam k Sulkovu. V 84. minutě jde posílit ofenzívu místo Víti Kóďa. Jsme ale v křeči. V poslední minutě špatně rozehráváme nařízený ofsajd a domácí letí do naší otevřené obrany. Jeden ze soupeřů má dost času, aby před naší brankou pohodlně našel svého osamoceného spoluhráče, který zatlouká hřebíček do naší rakve prakticky do prázdné branky – 2:4. :-@

     Na rozdíl od domácí šatny v té naší je ticho. První zápas jara jsme prostě nezvládli. Domácí evidentně více chtěli a my jsme nedokázali udržet koncentraci po celé utkání. I když jsme si několik zajímavých příležitostí vytvořili, srazili nás naše chyby při obranné činnosti. Po sérii relativně lehkých utkání jsme se nedokázali vypořádat hlavně psychicky s velice těžkým soupeřem a jeho fyzicky náročnou hrou. Nebýt soupeřových kontumací asi bychom ho těžko ve zbylých utkáních z prvního fleku sesazovali. Takto ale ještě stále máme vše ve svých rukách. Hned v sobotu nás totiž čeká další klíčové utkání. Pokud chceme ukázat naši kvalitu, musíme Doubravce oplatit podzimní porážku. Dnešní zápas je již za námi, ale po příštím utkání si každý hráč musí říci, že na hřišti zkrátka nechal úplně všechno. Ani slavná Sparta nevyhraje vše. Je potřeba se oklepat z dnešní mrzuté porážky, navzájem se povzbudit, namotivovat (možnosti tady stále ještě jsou, viď Falty) a hlavně si věřit. Když budeme chtít, zvládneme to.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery