Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2013/2014 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Sušice 5:0 (2:0)

publikováno 26.04.2014 (aktualizováno 03.08.2014)

26.4.2014 19. kolo KPSD

sestava: Faltus (9), Černík (7), Konopík (8), Tarhaj (8), Janda (8), Foist (8), Spišský (7), Kopač (8), Kodar (8), Nítek (8), Podolník (9)

lavička: Šejba (7), Vokhmintsev (6), Černý (7), Sklenář (9)

branky: Nítek 3x, Podolník 2x

     Aktuální tabulka doznala oproti minulému týdnu zajímavých změn. Několika týmům byly pro nezaplacení příspěvků některých hráčů kontumovány zápasy. Stalo se tak i našim největším soupeřům. Otázkou ale zůstává, jestli je to pro nás pozitivní okolnost, poněvadž jim to rozhodně přidá na motivaci. Každopádně my se stále musíme soustřeďovat pouze na své výkony a svoji hru. Dnes jsme odehráli zřejmě poslední jednodušší zápas proti tradičnímu soupeři ze Sušice. Trenér Dejmek již mohl do základu nasadit Tarhaje, ale bohužel musí na několik zápasů oželet služeb zraněného Trešla, který se zrovna dostal do herní pohody. Hosté navíc přijeli prakticky pouze s jedním týmem, a to souborem mladšího dorostu. Očekávalo se, že hrát se bude spíše na soupeřově polovině.

     Úvodní minuta nese stejné znaky jako ta v minulém zápase v Nepomuku. Hosté rozehrávají, Kóďa obírá soupeře o balón a nachází ve vápně Bejbyho, který okamžitě postupuje zleva na gólmana. Jenže ten se svojí velkou šancí naloží prachbídně, když balón posílá vedle vzdálenější tyče. Ve 4. minutě jsme opět na návštěvě v soupeřově šestnáctce. Víťovi se daří přiťuknout kouli Bejbymu, který pálí z první sice tvrdě, ale trefuje pouze ve středu branky postaveného gólmana. V 9. minutě si ve středu hřiště bere balón Pody, udělá pár rychlých temp a zpoza vápna posílá na hostující branku svůj nechytatelný pozdrav k pravé tyči – 1:0. (so) Míč máme častěji na svých kopačkách, ale přes výborně organizovanou obranu soupeře se prosazujeme velmi obtížně. Chybí nám přesnější finální příhra a naši hráči dost často nejsou na těch správných místech ve vápně soupeře. Další příležitost si vytváříme až ve 25. minutě, když Vláďa posílá od pravé brankové čáry krásný centr na zadní tyč, kam si nabíhá Kóďa a tvrdě hlavičkuje. Jeho pokus ale gólman boxuje do bezpečí. Přizpůsobili jsme se soupeři a v naší hře je spoustu hluchých míst. Ve 39. minutě musí na hřiště Maxim, poněvadž Bejbymu se po jednom ze soubojů spustila krev z nosu. V další minutě je tady ale Pody, který pokračuje ve svém dnešním střeleckém dnu. Opět si navede míč středem hřiště a z nějakých 25ti metrů vymetá pravou šibenici hostující branky – 2:0. (so) Přes obětavě hrající hráče soupeře se nedokážeme kombinačně prosadit. Naštěstí to dnes Podymu střílí a můžeme se tak bez větších nervů dál pokoušet o zdolání sušické branky.

     Po přestávce se na hrací plochu vrací Bejby místo Maxima. Ve 47. minutě zkouší Pody zkompletovat hattrick, když kope přímák z nějakých 25ti metrů, ale balón o metr míjí pravou tyč. V 56. minutě běží míč ze středu hřiště na levou stranu Podymu. Ten po chvíli vymýšlí ideální ulici mezi hráči soupeře do vápna, kam si nabíhá Bejby a z první se mu daří vymést levou šibenici – 3:0. (so) V 59. minutě se ke střele zpoza velkého vápna odhodlává Kóďa. Jeho zajímavý pokus zaplave ve vzduchu a hostující gólman má velké problémy, aby letící projektil vytěsnil alespoň na roh. V další minutě s chutí hrajícího Víťu střídá Sešívka. V 69. minutě Maxim střídá Podyho. V 71. minutě Spíša hází dlouhý aut z levé strany až do soupeřovy šestnáctky, kde se Bejby rychle otočí s balónem na noze a umísťuje kouli po zemi ideálně ke vzdálenější tyči – 4:0. (so) Střídáme gólmany. Svůj premiérový start v dresu staršího dorostu si jde užít místo nudícího se Faltyho Sklínka. Místo Kódi vbíhá na hrací plochu ještě v téže minutě Ovečkin. V 75. minutě zahráváme přímák z pravé strany z 25ti metrů. Balón si bere Bejby a pálí přímo na bránu. Hostující gólman, který do těchto chvil soupeře několikrát podržel, si vybírá slabší chvilku, když nedokáže míč směřující do středu branky pod břevno vyrazit – 5:0. (so) V 79. minutě Vláďa kope roh z levé strany. Jeho střílený centr prolétne malým vápnem a na zadní tyči Domino v jasné šanci ukáže svůj prasklý výplet, když ukázkově promáchne. V 85. minutě se na hřiště vrací Pody místo Bejbyho. Za další dvě minuty jde na hrací plochu ještě Kóďa, který střídá Vláďu.

     Prezentovali jsme se dnes oproti minulému utkání zlepšeným výkonem. Soupeřovy mladé pušky nám ale dlouho s úspěchem narušovaly naše pokusy o kombinační hru. Uklidnily nás ale dvě výstavní trefy Podyho, na kterého po přestávce svým hattrickem navázal Bejby. Bez větších komplikací jsme si poté dokráčeli k povinným třem bodům. Příští týden začíná rozhodující část soutěže. Zajíždíme na horkou vejprnickou půdu, kde nás nečekají žádní nazdárci. Náš soupeř se na nás vždy dokáže mimořádně nahecovat tím spíše, že právě jemu bylo kontumováno několik zápasů, což velmi ovlivnilo jeho aktuální pořadí v tabulce. Po sérii jednodušších utkání tak příště budeme muset podat o třídu vyšší a velmi zodpovědný výkon, pokud budeme chtít uspět – a to samozřejmě chceme. Ta pravá sezóna začíná až nyní a my pouze doufejme, že naši hráči budou optimálně připraveni.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery